Hoppa till sidans innehåll

Historik


Historik om Gilleby IF

Gilleby IF bildades 1943 och hade från början endast fotboll på programmet, men snart tillkom även friidrott, bordtennis m.m. Numera är det fotboll, bordtennis som föreningen bedriver.

Den första planen låg i Kårtvet men flyttades sedan till Tavlebord. Först där den nuvarande grusplanen ligger och 1991 invigdes den befintliga Tavlebordsvallen.
Två mindre planer för ungdomsfotboll har senare anlaggts.
I Klubbhuset finns förutom fyra omklädningsrum också en klubblokal. Klubblokalen byggdes av idella krafter 2003.
På andra sidan vägen ligger samlingslokalen Knatt. Förutom årsfesten hålls även bordtennis träningarna där. Knatt finns även till uthyrning, mer om detta ser ni under fliken "anläggning".
Fotbollsplanerna ligger på arrenderad mark, medans samlingslokalen "Knatt" ägs avklubben på friköpt tomt.

Klubbens färger är grönt och vitt.

Trots att Gilleby IF är en ren glesbygdsförening utan nåt som helst samhälle eller bostadsområde har det ett medlemstal på 250 personer.

Sedan 2005 sammarbetar Gilleby med Stala IF på damsidan.

2008 startade Gilleby även ett samarbete med Morlanda på pojksidan där man i senare ålder övergått till ett samarbete med alla övriga Orust klubbar.

Sedan slutet av 2012 finns även en konstgräsplan på Tavlebordsvallen som i huvudsak används för föreningens egna spelare men den finns även till uthyrning. Mer om uthyrning finns under fliken anläggning.

Uppdaterad: 26 FEB 2014 16:30 Skribent: Carina Johansson

 

 

 

Postadress:
Gilleby IF
Tavlebordsvallen, Tavlebord 150
47397 Henån

Kontakt:
Tel: +460760972173
E-post: This is a mailto link

Se all info