Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhet


Allmänna mål för ungdomssektionens verksamhet.

 

  • Ge barn och ungdomar möjlighet till en aktiv fritid med fotboll som den samlande aktiviteten.
  • Ge möjlighet till social gemenskap, bygga och stärka kamratrelationer, att utveckla känslan för att arbeta i grupp. Detta är viktigt med tanke på att vi lever i glesbygd med många gånger långa avstånd till kamrater.
  • Satsa på fysisk fostran under glada, stimulerande former för att stärka den kroppsliga utvecklingen är särskilt viktig i en tid då skolan alltmer drar ner på denna typ av verksamhet och den allmänna livstilen blir alltmer inriktad på stilla sittande aktiviter.
  • Ge både pojkar och flickor möjlighet att delta i verksamheten utan begränsning av fysiska företräden och allmän duktighet. Målsättningen är att ungdomar skall få spela i ungdomslag till sexton års ålder. Samarbete med andra klubbar kan eventuellt bli aktuellt för att realisera detta.
  • Arbeta för ett aktivt deltagande av föräldrar i föreningens ungdomsarbete dels som tränare dels som bärare, stödjare av den övriga mera sociala delen av verksamheten.
  • Stärka kopplingen mellan barn/ungdomsverksamheten och seniorverksamheten dels med syfta att tydliggörade vuxnas betydelse som förebild för barnen dels för den framtida rekryteringen av spelare till seniorlagen.
Uppdaterad: 26 OKT 2008 17:15 Skribent: Carina Johansson

 

 

 

Postadress:
Gilleby IF
Tavlebordsvallen, Tavlebord 150
47397 Henån

Kontakt:
Tel: +460760972173
E-post: This is a mailto link

Se all info